Wedstrijdverslagen

Op deze pagina de wedstrijdverslagen van de Marels U14 seizoen 2017/2018:

3 december 2017: In Schagen winnen de Marels ook
Zonder al te veel inspeeltijd raakte de Marels eerst op achterstand. Maar na 6 minuten waren de Marels warm en gaven ze de voorsprong niet meer uit handen. De basketballers wonnen met 33-70.
Er was te kort tijd om lekker in te spelen. Dat was in het begin van de wedstrijd te merken. De Marels gooide er geen bal in. De tegenstander in de eerste twee minuten wel dus stond het even 4-0. Met Gerbrand de Wit wist de Marels langszij te komen, maar toch kwam Schagen weer voor met 6-4. Door goed te verdedigen scoorde Schagen daarna niet meer het eerste kwart. De Marels kon door lengte overwicht van Gerbrand de Wit, Mart Kikkert en Job Smit op 6-13 voorsprong komen in het eerste kwart. Met het inbrengen van Sven de Jong in het tweede kwart kwam er wat meer rust in de opbouw van de aanval. Daardoor kwamen de lange mannen weer goed tot scoren. Zelf maakte hij ook 4 punten in dit kwart. Mats Lüder, Tijn Zeeman en Joshua Brouwer hielden de aanvallers van Schagen ver van de bucket zodat ze maar twee keer scoorden. In de rust was de stand 10-27. Na rust eenzelfde beeld. Er waren mooie aanvallende combinaties en er werd goed over gespeeld. Daardoor kwamen ook Tijn Zeeman, Mats Lüder en Joshua Brouwer tot scoren. Schagen begon meer van afstand te schieten en was daarmee best succesvol. Ze scoorden 11 punten tegen 12 van de Marels. In het laatste kwart waren de Marels het scherpst op de bal. Schagen kwam in het hele kwart niet tot scoren. Vele onderscheppingen van Sven de Jong en Tijn Zeeman met vervolgens snelle aanvallen. Ook een aanval geheel zonder dribbel maar met scherpe snelle passes. Zo was het weer mooi om te zien dat iedere speler goed mee deed in de wedstrijd en iedereen wist te scoren.
De volgende wedstrijd is thuis in de Koninghal op zondag 10 december om 12;30 uur tegen de Early Birds uit Purmerend.
Scores: Mart Kikkert 23, Gerbrand de Wit 18, Sven de Jong 11, Job Smit 10, Mats Lüder 4, Tijn Zeeman en Joshua Brouwer 2


19 november 2017: De Marels blijven winnen
Door een ongelukkige blessure van Sven de Jong traden de Marels maar met z'n zevenen aan in de wedstrijd tegen B.V. Enkhuizen. Toch wisten ze ruim te winnen. Ieder kwart was er een ruime voorsprong. De eindstand kwam uit op 76-27.
De start was wat minder. Er werden wel kansen gecreëerd maar de ballen gingen niet door het netje. B.V. Enkhuizen kwam ook niet tot scoren dus was de eerste voorsprong voor de Marels in de 3de minuut na scores van Gerbrand de Wit en Mart Kikkert. De aanvallen liepen over veel schijven. De scores gingen niet vaak in één keer maar via de rebound van de lange mannen. B.V. Enkhuizen kon aanvallend niet veel betekenen tegen de sterk verdedigende Marels. Ook Tijn Zeeman, Mats Lüder en Sam Ekker wisten als forward veel aanvallen vroegtijdig te onderscheppen. Het eerste kwart werd afgesloten met een 16-4 voorsprong. In het tweede kwart werd er meer gescoord uit balonderscheppingen en fast breaks. Zo pakte Sam Ekker en Job Smit hun punten mee. Toen dat even niet meer liep werden de aanvallen wat chaotisch. Na de time-out en dubbele wissel werden de mannen gewezen op de noodzaak van betere passing. Dat wierp daarna zijn vruchten af. Er kwamen snelle aanvallen waarbij alle vijf spelers betrokken waren. Dat gaf zelfs complimenten van de coach van B.V. Enkhuizen. Joshua Brouwer zette mooie blocks en kwam ook tot scoren in dit kwart. Met rust was er al een ruime voorsprong van 40-12. Het derde kwart eenzelfde beeld. Wel moesten de Marels af en toe bij de les gehouden worden om gemakzucht te voorkomen. Verdedigend werden de nodige persoonlijke fouten geïncasseerd. Het kwam zelfs tot meer dan 4 persoonlijke fouten binnen een kwart. Daardoor mocht B.V. Enkhuizen wat meer vrije worpen nemen. Het scoringspercentage daaruit was met 25% niet hoog. De Marels scoorde 22 punten tegen 6 van B.V. Enkhuizen. Het vierde kwart begon allemaal goed maar de foutenlast bij de Marels begon parten te spelen. Uiteindelijk konden twee spelers de wedstrijd niet uitspelen door 5 persoonlijke fouten. De wedstrijd kon vanwege de voorsprong niet meer uit handen gegeven worden maar zonder wissels en een speler op scherp met 4 fouten geeft toch weer wat spanning. Gelukkig pakte Job Smit en Gerbrand de Wit toch hun punten en Enkhuizen scoorde maar 9 punten tegen 14 van de Marels.
De volgende wedstrijd is zondag 3 december in Schagen.
Scores: Gerbrand de Wit 28, Mart Kikkert 22, Job Smit 12, Sam Ekker 10, Joshua Brouwer 4


11 november 2017:
De Marels ruim aan kop

In Badhoevedorp hebben de basketballers van de Marels zaterdag gewonnen van de nummer 2 in de competitie SV Christofoor. De Marels speelde geweldig samen en wisten de wedstrijd ruim te winnen met 33-54.
De eerste drie minuten was aftasten en werd er weinig gescoord. Daarna begonnen de aanvallen goed te lopen. Met name Gerbrand de Wit werd als center goed gevonden en scoorde in het eerste kwart al 10 punten. Het had ook een keerzijde. De strenge scheidsrechters floten in dit kwart drie persoonlijke fouten tegen Gerbrand. Met scores van Mart Kikkert erbij kwam de voorsprong na het eerste kwart uit op 6-14. In het tweede kwart verving Job Smit Gerbrand de Wit. Er werd heel aanvallend en zeer goed over gespeeld door de Marels. De bal werd opgebracht door Sven de Jong, Tijn Zeeman, Sam Ekker en Joshua Brouwer en ging over veel schijven. Job Smit kon 6 punten pakken en Mats Lüder scoorde twee keer van de zijkant. De rebounds van Mart Kikkert gingen iets minder dan vorige week wat hem frustreerde en een onsportieve fout opleverde. Met de benutte vrije worpen van Christofoor en met snelle tegenaanvallen wisten beide teams meer te scoren. De Marels vergrootte de voorsprong tot 16-34 bij rust. Het derde kwart was gelijk aan het tweede. Veel samenspel in de aanval. Ook Sven de Jong, Sam Ekker en Tijn Zeeman kwamen tot scoren. Sven de Jong scoorde terwijl er een fout op hem werd gefloten. Met de benutte vrije worp haalde hij zo drie punten uit één aanval. Met regelmatig wisselen en het goed overspelen kwamen maar liefst 7 Marels spelers tot scoren en was het 25-49. In het vierde kwart moesten de Marels rustiger aan spelen door de toegekende persoonlijke fouten van de strenge arbitrage. De jongens lieten zich de kop niet gek maken maar scoorden dit kwart wel minder dan Christofoor 8-5. Joshua Brouwer en Gerbrand de Wit kwamen alleen tot scoren in dit laatste kwart.

Komende zondag 19 november spelen de Marels thuis in de Koninghal om 12:30 uur tegen B.V. Enkhuizen.
Scores: Gerbrand de Wit 15, Mart Kikkert 9, Job Smit 8, Sven de Jong, Mats Lüder en Sam Ekker 6, Tijn Zeeman en Joshua Brouwer 2

5 november 2017: Ook thuis winnen de Marels ruim
De basketballers van de Marels hebben zondag thuis ook ruim gewonnen van HBC uit Heerhugowaard. Met de aanmoedigingen van een enthousiast publiek werd het uiteindelijk 64-27.
Het verschil werd meteen vanaf het begin gemaakt. Maar liefst 6 van de 8 spelers van de Marels wisten al in het eerste kwart te scoren. Er werd dus bijzonder goed samen gespeeld. Ook de verdediging stond goed waardoor HBC bijna niet tot scoringskansen kwam. Met de snelle uitbraken van Tijn Zeeman en Sam Ekker werden de aanvallende spelers als Gerbrand de Wit, Sven de Jong en Job Smit goed gevonden. Ook spelverdeler Joshua Brouwer kwam tot scoren. Het resulteerde in een voorsprong van 22-6 in het eerste kwart. In het tweede kwart eenzelfde beeld. Veel ballen werden onderschept of geblokt. In de aanval en m.n. de rebounds ontketende Mart Kikkert zich. Alleen al in dit kwart scoorde hij 18 punten. Job Smit zette hier en daar een goed blok in de aanval. Mede hierdoor kwam ook Mats Lüder vrij om te scoren. Met rust was het al 42-9. In het derde kwart werden de Marels wat slordiger in de opbouw. Daar kon HBC in de tegenaanval van profiteren. De wedstrijd werd ook wat fysieker waardoor er meer persoonlijke fouten waren over en weer. De Marels kwam de gehele wedstrijd alleen niet tot scoren vanaf de vrijeworplijn. HBC scoorde beter van buiten de bucket maar de Marels hadden toch een minieme voorsprong van 12-11 dit kwart. In het vierde kwart werd nog geprobeerd met snelle aanvallen van Sam Ekker en Sven de Jong weer tot een hogere score te komen maar de scherpte was er al een beetje vanaf. HBC drong wel aan maar kon het verschil niet maken met 10-7 in het laatste kwart kwam zo de eindscore van 64-27 op het scorebord.
Volgende week zaterdag spelen de Marels uit in Badhoevedorp
Scores: Mart Kikkert 30, Gerbrand de Wit 12, Job Smit en Sven de Jong 6, Mats Lüder en Tijn Zeeman 4, Joshua Brouwer 2


28 oktober 2017
: De Marels winnen ruim van de koploper

Zaterdag hebben de basketballers van de Marels de koppositie overgenomen door te winnen van de nummer 1, Onze Gezellen uit Haarlem. Het werd uiteindelijk een vrij gemakkelijke overwinning in Haarlem met een eindstand van 28-72.

Onze Gezellen was evenals de Marels nog ongeslagen maar hadden een wedstrijd meer gespeeld. De Marels heeft maar 8 spelers en Ons Gezellen kwam met maar liefst 11 spelers waardoor hun selectie veel groter was. De eerste minuten speelde Onze Gezellen heel aanvallend en kwamen de Marels niet verder dan verdedigen. Sven de Jong pakte zelfs een persoonlijke fout om zijn tegenspeler te stoppen. De tegenspeler benutte de vrije worpen niet waardoor Onze Gezellen puntloos bleven. Met een snelle tegenaanval en goed overspelen scoorde Gerbrand de Wit de eerste punten van de wedstrijd. Daarna kwamen de Marels pas echt los. Het snelle omschakelen van Tijn Zeeman, Joshua Brouwer en Sven de Jong gaf veel scoringskansen voor de lange mannen bij de Marels Gerbrand de Wit, Mart Kikkert en Job Smit. Het eerste kwart werd afgesloten met een voorsprong van 4-16. In het tweede kwart hetzelfde beeld. Verdedigend kwamen Onze Gezellen er niet door. Aanvallend pakten Mats Lüder en Sam Ekker ook hun punten. Zo stond het met rust 7-36. In het derde kwart miste de Marels wat gretigheid in de verdediging. De kleinste maar verreweg beste speler van Onze Gezellen kon daardoor regelmatig scoren. Toch maakte de Marels ook in dit kwart 18 punten door scores van Sven de Jong en m.n. Mart Kikkert. In het laatste kwart waren het de snelle meiden van Onze Gezellen die tot scoren kwamen. De jongens van de Marels durfden ze vast niet heel goed te dekken. Toch scoorde de Marels er ook weer op los en pakte ook Tijn Zeeman z'n punten. Alleen Joshua Brouwer kwam niet tot scoren. Dat kwam vast omdat hij z'n basketballschoenen vergeten was. Er werd nl. heel goed samen gespeeld. Sven de Jong speelde zich m.n. ten dienste van het team.
Volgende week zondag 5 november spelen de Marels weer thuis in de Koninghal om 12;30 uur.
Scores: Mart Kikkert 22, Gerbrand de Wit 20, Job Smit 12, Sven de Jong en Sam Ekker 6, Mats Lüder 4 Tijn Zeeman 2

8 oktober 2017: De Marels boeken record winst

Zondag wonnen de Marels hun eerste thuiswedstrijd met een record aantal punten. Het werd 90-11 in de Koninghal tegen Novo Starts uit Nieuwkoop.
In het eerste kwart namen de spelers van de Marels al gelijk een enorme voorsprong. Veel balonderscheppingen van Tijn Zeeman, Joshua Brouwer en Job Smit met snelle aanvallen van Sven de Jong en Mart Kikkert. Gerbrand de Wit was de langste in het veld en weer goed aanspeelbaar rond de bucketlijn. De jongens speelden erg goed over en er was een snelle balrotatie. Het resulteerde in een 35-2 voorsprong. Het tweede kwart ging het wat rustiger aan en de passes werden wat slordiger. Toch werden er weer 18 punten gescoord. De verdediging van m.n. Job Smit, Sam Ekker en Mats Lüder met Gerbrand de Wit als sluitpost was sterk waardoor Novo Stars niet wist te scoren.
Na de rust was er weer wat meer actie van beide kanten. De wedstrijd werd prima op waarde gefloten door Jaap de Wijk en Eric Venneker. Daardoor moesten Sam Ekker, Job Smit en Joshua Brouwer wel wat persoonlijke fouten incasseren. In het derde kwart werden de meeste punten behendig gescoord door Sven de Jong. Het derde kwart eindigde in 22-5. Het vierde kwart werd er wat te geforceerd gespeeld in de aanval. Daardoor gingen er wel wat aanvallen verloren. Novo Stars wist de bal beter in het team te houden en ook twee keer te scoren. Mart Kikkert wist in de laatste minuut de hoogste eindscore van de Marels U14 ooit op het bord te zetten van 90 punten.
Scores: Mart Kikkert 21, Sven de Jong 20, Gerbrand de Wit 17, Job Smit 10, Sam Ekker 8, Tijn Zeeman en Mats Lüder 6 en Joshua Brouwer 2


30 september 2017:
De Marels winnen dik in Amsterdam

Ook de tweede wedstrijd van de Marels in Amsterdam werd zaterdag dik gewonnen. Tegen Blue Stars uit IJburg werd het 12-79.
Vanaf het eerste kwart werd het al meteen duidelijk dat het voor de Marels een makkelijke wedstrijd werd. Iedere minuut werd er gescoord uit m.n. balonderscheppingen en snelle aanvallen. Blue Stars kwamen daardoor nauwelijks bij de basket en scoorde slechts één keer. In het tweede kwart deed de Marels er nog een schepje bovenop. Zo stond het al 4-44 bij rust. Sven de Jong, Sam Ekker en Mart Kikkert scoorde m.n. uit de fast breaks (balonderschepping en snelle aanval). Gerbrand de Wit had door zijn lengte overwicht in de bucket. Er werd ook goed over gespeeld. Daardoor wisten alle spelers al voor rust te scoren. In het derde en vierde kwart werd veel door gewisseld. De concentratie werd iets minder maar beide kwarten werden met groot verschil gewonnen 4-17. Door het plaatsen van blokjes op de verdediger van Joshua Brouwer wist hij met z'n snelle dribbel drie keer achter elkaar te scoren.
Scores: Sven de Jong 20, Gerbrand de Wit 19, Mart Kikkert 10, Sam Ekker 10, Joshua Brouwer 7, Job Smit 6, Tijn Zeeman 4 en Mats Lüder 2

24 september 2017: De Marels winnen eerste wedstrijd bij BV Apollo in Amsterdam

westrijd 2017-09-24


****************************************************************************************************************

Archief; seizoen 2016/2017:

kampioen 2017 website

23 april 2017: Zinderende wedstrijd De Marels
Zondag zijn De Marels toch nog eerste geworden in de poule. Na het verlies van De Marels vorige week tegen directe belager Triple Threat moesten De Marels zondag tegen Onze Gezellen met minimaal 23 punten verschil winnen om bovenaan te eindigen. Aanvankelijk leek dat niet te gaan lukken met een enorme inspanning in het vierde en laatste kwart werd het in Haarlem toch nog 33-58 voor de Marels.
Triple Threat stond gelijk in punten met De Marels maar wonnen het duel afgelopen week met één wedstrijd meer gespeeld. Alles kwam dus aan op de laatste wedstrijd van De Marels tegen Onze Gezellen uit Haarlem. De opgave was groot om met minimaal 23 punten uit te winnen. Onze Gezellen had thuis al laten zien over een goede verdediging te beschikken. Het eerste kwart was dan ook weer aftasten. Onze Gezellen nam eerst een voorsprong maar aan het einde van het eerste kwart trokken De Marels de wedstrijd toch naar zich toe met een voorsprong van 8-12. In het tweede kwart werd deze voorsprong niet uitgebouwd. Veel rebounds gingen naar Onze Gezellen. Zowel in de aanval als in de verdediging. Onze Gezellen bleven tot rust dus bij met een stand van 16-20. In de volgende kwarten moest er dus nog heel wat gebeuren om de voorsprong uit te bouwen. In het derde kwart werd er wat sneller gespeeld een betere passes afgegeven. De foutenlast liep ook aan beide kanten wel wat op maar er werd te weinig gescoord uit de vrije worpen. De voorsprong liep uiteindelijk uit met 5 punten naar 26-35. Bij aanvang van het vierde en laatste kwart moesten er dus nog heel wat punten gemaakt worden. In het laatste kwart stonden de koppies van de spelers van De Marels op scherp. Onze Gezellen waren weer met 6 spelers aangetreden en raakten moe gestreden met maar één wisselspeler. Alles begon beter te lopen. Sven de Jong, Joshua Brouwer, Tijn Zeeman en Sam Ekker onderschepten veel ballen. De langere jongens Mart Kikkert, Job Smit en Gerbrand de Wit werden in de aanval goed opgezocht en begonnen ook veel beter te rebounden. Mats Lüder stond zijn mannetje wederom in de verdediging en was vaak de tussenstop in de aanval. Door het samenspel en de snelheid ervan kon enorm geprofiteerd worden van de lengte en het goede wegdraaien bij de man van Gerbrand de Wit. Hij scoorde maar liefst 19 van de 23 punten in het laatste kwart en kwam de eindstand op 33-58. Daarmee komt De Marels op doelsaldo bovenaan in de poule. Kampioen konden ze helaas niet worden doordat De Marels leeftijdsdispensatie heeft voor een speler. De strijd om de eerste plek was er niet minder om.
Scores: Gerbrand de Wit 28, Sven de Jong 10, Mart Kikkert 8, Sam Ekker en Job Smit 4, Tijn Zeeman en Joshua Brouwer 2

2 april 2017: De Marels winnen uiteindelijk
De Marels speelden zondag thuis een spannende wedstrijd tegen Onze Gezellen uit Haarlem. Na een achterstand in het eerste kwart wonnen ze uiteindelijk 46-22 door een goede tweede helft.
Onze Gezellen bleek een taaie tegenstander met een goede verdediging. De Marels kregen amper kansen in het eerste kwart en mede daardoor speelden ze wat nerveus. In de eerste zeven minuten werd er zelfs niets gescoord door de Marels. Onze Gezellen scoorde ook niet veel maar kwamen wel met 4-8 het eerste kwart goed door. In de break werd afgesproken beter en sneller af te spelen in het volgende kwart. Onze Gezellen scoorde echter wel en de Marels de eerste 5 minuten weer niet. Door veelvuldig doorwisselen bleef er wel een fitte ploeg op het veld staan. Ons Gezellen was met 6 man gekomen en hadden daardoor maar één wissel. Toen er wat sneller en beter gepassed werd begonnen aan het einde van het tweede kwart eindelijk de punten te vallen. Ook een onmogelijk lijkende kans van Tijn Zeeman viel door het netje. Met rust was het met 14-14 weer gelijk. In het derde kwart kwamen de Marels pas echt los toen ook weer gebruik gemaakt werd van center Gerbrand de Wit. Ook Sam Ekker wist veel ballen van de grotere tegenstander te ontfutselen en te scoren. De Marels liepen gelijk uit naar 30-20. In het vierde kwart kon er dus wat meer ontspannen gespeeld worden. De aanvallen liepen daardoor wat soepeler en er werden veel ballen onderschept door Sven de Jong en Joshua Brouwer. Bij Onze Gezellen was de luchtpijp wel een beetje leeg. Zij scoorden nog maar twee punten in het laatste kwart. Mats Lüder stond in de verdediging z'n mannetje, maar was helaas de enige speler die niet tot scoren kwam.
Scores: Gerbrand de Wit 15, Sven de Jong 10, Mart Kikkert en Sam Ekker 6, Tijn Zeeman 5, Job Smit en Joshua Brouwer 2

26 maart 2017:De Marels winnen van Volendam
Zondag herpakten de basketballers van de Marels zich weer. Thuis werd er gewonnen van Volendam met 45-30.
Het begin van het eerste kwart was het even zoeken, maar de Marels pakten hun puntjes wel en Volendam mistte veel. Na het eerste kwart was er een 12-4 voorsprong. In het tweede kwart waren de rollen omgedraaid. Veel foute passes en een onrustige opbouw van de Marels. Volendam wist zijn lange center wel goed te bereiken. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en Volendam kwam terug tot 17-16. De rust was goed om even de koppen bij elkaar te steken en goede afspraken te maken over de passing en opbouw. Dat wierp gelijk z'n vruchten af in het deerde kwart. Er werd aanvallend veel beter afgespeeld en uit meer kansrijke posities gescoord. Zo kon de center van de Marels, Gerbrand de Wit, ook dichtbij de bucket worden aangespeeld en kon hij z'n puntjes pakken. Het derde kwart werd afgesloten met een voorsprong van 31-24. In het vierde kwart verdedigde Job Smit de goed scorende Volendammer center. Het koste hem drie persoonlijke fouten maar de center scoorde nog maar één keer in het vierde kwart. De snelle uitbraken van Joshua Brouwer en Sam Ekker konden goed afgemaakt worden door Sven de Jong en Mart Kikkert. Zo liepen de Marels uit naar een eindstand van 45-30.
Scores: Sven de Jong 16, Mart Kikkert 15, Gerbrand de Wit 10, Sam Ekker en Job Smit 2

18 maart 2017: De Marels verliezen onnodig
Na drie gewonnen wedstrijden gingen de Marels zaterdag in en tegen Hoofddorp door de knieën. Het bleef drie kwarten spannend maar in het vierde kwart trok Hoofddorp aan het langste eind en wonnen met 37-30.
In het eerste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht. Er werd niet heel goed gespeeld maar dat gold voor beide kanten. Het werd 10-12 voor de Marels. In het tweede kwart werden de Marels wat slordiger in de opbouw. Daarnaast waren er wat dubieuze beslissingen van de wedstrijdleiding. Zo werden de Marels afgefloten voor de 8 seconden regel om over de helft te zijn maar voor de 3 seconden regel binnen de bucket van Hoofddorp werd geen enkele keer gefloten. Hoofddorp kwam weer langszij. Met rust was het 19-18 voor Hoofddorp. In het derde kwart trokken de Marels de score weer naar zich toe. M.n. door het goed verdedigen waardoor Hoofddorp maar 5 punten scoorde tegen 8 van de Marels. Wel werden Mart Kikkert en Gerbrand de Wit door de arbitrage op scherp gezet met 4 fouten. In het vierde kwart ging het eerst nog gelijk op maar na vijf minuten konden de Marels geen goede aanval meer opbouwen. Er werd te geforceerd en gefrustreerd gespeeld. Hoofddorp pakte wel de punten en de Marels scoorde niet meer.
Scores: Sven de Jong 10, Tijn Zeeman 6, Sam Ekker, Mart Kikkert en Gerbrand de Wit 4, Job Smit 2

11 maart 2017: Thuis winnen de Marels weer
De Marels hebben zondag wederom gewonnen van Mapleleaves uit Heemskerk. De tegenstanders hadden wel andere spelers tot hun beschikking, maar wedstrijd eindigde weer met een ruime voorsprong van 48-29 voor de thuisploeg.17 03 12--2De Marels wisten na de winst op Mapleleaves vorige week dat er wat te halen viel. Vanaf de start werd er snel gespeeld en veel gescoord. De Mapleleaves hadden ook sterkere spelers meegenomen. Het kostte Mart Kikkert al drie persoonlijke fouten in het eerste kwart om de sterke spelverdeler af te stoppen. Aanvallend werd er goed gepassed en samengespeeld, waardoor de voorsprong in eerste kwart op 14-9 uit kwam. In het tweede kwart vielen de ballen minder makkelijk door het netje, maar werden er toch weer 10 punten gescoord. Verdedigend stond het als een huis, waardoor de Mapleleaves slechts 2 punten pakten. In het derde kwart hadden de Marels een hele goede fase. Sam Ekker en Sven de Jong scoorden 12 punten in drie minuten tegen 0 van de Mapleleaves. Zo liep de voorsprong van de Marels op tot 42-17 aan het einde van het derde kwart. In het laatste kwart lukt het niet zo meer met scoren. De Mapleleaves maakte dit kwart meer punten dan de Marels. Wel kwam ook de van blessure terug kerende Mats Lüder nog tot scoren. Zodoende scoorde alle acht spelers van de Marels weer punten.
Scores: Sven de Jong 16, Sam Ekker en Gerbrand de Wit 8, Job Smit 6, Mart Kikkert 4, Joshua Brouwer-, Tijn Zeeman en Mats Lüder 2 punten.

4 maart 2017: Basketballers winnen topper ruim
Zaterdag speelde het team van De Marels tegen de koploper van de poule: Mapleleaves uit Heemskerk. Na een moeizame start wonnen de basketballers uiteindelijk ruim met 21-53.
Het eerste kwart begon erg aftastend. Beide teams scoorden weinig en waren vooral bezig met verdedigen. Zo eindigde het eerste kwart in een 5-7 voorsprong voor de Marels. In het tweede kwart werd er wat fanatieker aangevallen. Iedere speler pakte zelfs punten. Met rust was het 13-19. In het derde kwart werd het de Marels duidelijk dat er wat te halen viel. Mapleleaves had maar één scorende speler en die werd door de sterke verdediging van de Marels goed opgevangen. Met snelle aanvallen liep de score in het derde kwart uit tot 17-35. Toen de goede speler van de Mapleleaves in het vierde kwart tegen z'n vijfde fout aanliep pakte de Marels hun kansen. Veel 'steals' in de opbouw van de tegenstander en snelle uitbraken waaruit scores volgenden. Met deze winst zullen de Marels opschuiven naar de tweede plaats met één wedstrijd minder gespeeld. Tijn Zeeman wilde dubbele punten scoren voor de geblesseerde Mats Lüder. Dat lukte hem ruim met in totaal 12 punten. De overige scores: Sven de Jong 13, Mart Kikkert 8, Sam Ekker en Job Smit 6, Gerbrand de Wit en Joshua Brouwer 4 punten.
De volgende wedstrijd is 12 maart om 12:30 uur in De Koninghal weer tegen de Mapleleaves. Dat belooft weer spannend te worden.

12 februari 2017
Afgelopen zondag om 10.30 uur speelde het team van De Marels een mooie wedstrijd in Volendam. Ondanks het winterweer verliep de reis voorspoedig. Aan het begin van de wedstrijd was te merken dat de Texelaars al langer wakker waren. Het eerste kwart scoorden De Marels 14 punten, en de thuisploeg geen. Met mooie passes werd de verdediging van Volendam eenvoudig weggespeeld, terwijl de eigen verdediging goed stond.
In het tweede kwart wist Volendam ook 6 punten te scoren, maar liepen De Marels uit naar 6-25. Sven de Jong was goed op dreef, en scoorde in totaal 15 punten. In de tweede helft begon het gelijk op te lopen. Bij De Marels werd de verdediging wat slordiger, en de schutters van Volendam begonnen wakker te worden. Doordat Volendam begon aan te dringen, eindigde Gerbrand de Wit aan het eind van de wedstrijd met 5 persoonlijke fouten op de bank. Uiteindelijk was de overwinning nooit in gevaar.
De eindstand was 25-39. Naast Sven, scoorden Mart Kikkert 12, Gerbrand de Wit 6, Tijn Zeeman 4 en Joshua Brouwer 2 punten. De volgende wedstrijd is 4 maart in Heemskerk.

29 januari 2017: Triple Threat fysiek te sterk voor de Marels

Triple Threat uit Haarlem was in de basketballwedstrijd tegen de Marels fysiek te sterk en wonnen met 42-48. De Marels begonnen wel goed aan de wedstrijd. M.n. door snelle aanvallen werd er gescoord. Wel werden er over en weer veel persoonlijke fouten gemaakt. Uit de vrije worpen werd aan beide kanten weinig gescoord. Het eerste kwart werd met minieme voorsprong afgesloten van 11-10 voor de Mare20170129ls. De start van het tweede kwart was niet goed. Aanvallend kwamen de passes niet aan waardoor er geen scoringskansen waren voor de Marels. Triple Threat gaf wel gas en met hun balvaardige en grote center werden 10 punten gemaakt tegen 0 van de Marels. Na een time out ging het wat beter maar er kon niet voorkomen worden dat het halverwege 20-25 voor de tegenstander werd. In het derde kwart ging het weer aardig gelijk op. De Marels had meer kunnen scoren mits de passing beter was. In het vierde kwart liep Triple Threat met 16 punten uit doordat er ook twee driepunters gescoord werden. Toen de tegenstander wat gas terug nam kon de Marels door hun snelheid nog redelijk terug komen. Daardoor werd er uiteindelijk met maar zes punten verschil verloren.
Scores: Sven de Jong 11, Mart Kikkert en Sam Ekker 10, Job Smit 7, Gerbrand de Wit 3, Tijn Zeeman 1 punt.


21 januari 2017: Wedstrijd tegen de Marels afgezegd

Afgelopen zaterdag gingen de Marels onder 14 tevergeefs met de boot over richting Haarlem. Nog in Den Helder werd de wedstrijd door Ons Gezellen afgebeld. De zaal bleek dubbel geboekt te zijn waardoor er geen enkele basketbalwedstrijd plaats kon vinden. Vooralsnog staat de wedstrijd als 0-20 gewonnen voor de Marels. De bond zal bepalen of de wedstrijd alsnog gespeeld kan worden. Komende zondag 29 januari spelen de jongens van de Marels thuis in de Koninghal om 12;30 tegen BC Triple Threat uit Haarlem.

15 januari 2017: Basketballers de Marels vliegende start
20170115 marels U14

De basketballers van de Marels speelden zondag de eerste wedstrijd in een hogere klasse tegen Hoofddorp. Er werd dus een grotere tegenstand verwacht waardoor de Marels scherp speelden. Uiteindelijk werd het een grote overwinning met 58-24.
Na een wat zenuwachtig begin werd het eerste kwart al met een voorsprong van 11-8 afgesloten. In het begin van het tweede kwart speelden de Marels hetzelfde en maakte Hoofddorp veel persoonlijke fouten tegen de aanvallende Marels. Er werd alleen te weinig gescoord uit de vrije worpen. De laatste aanvallen in dit kwart resulteerden niet in scoringskansen door slechte passing. Gelukkig werd er door het team van de Marels sterk verdedigd zodat ook Hoofddorp weinig tot scoren kwam. Met rust was het 20-15 en was het even het moment om de spelers op scherp te zetten. In het derde kwart ontketenden de Marels zich. Veel balonderscheppingen en snelle aanvallen met perfecte passing zorgden voor 21 punten. Dat spel herhaalde zich in het vierde kwart en de verdediging van de Marels stond weer als een huis. Hoofddorp maakte maar 5 punten tegen 17 van de Marels waardoor het een klinkende overwinning werd met 58-24.
Scores: Gerbrand de Wit 20, Mart Kikkert 14, Sven de Jong 9, Sam Ekker 6, Tijn Zeeman en Job Smit 4, Joshua Brouwer 1 punt.

18 december 2016: De Marels spelen hun beste wedstrijd

u14-0049 2Zondag speelden de basketballers van de Marels tegen het gelijk geplaatste Hoofddorp. Fysiek leek het een sterkere tegenstander maar de Marels waren gebrand op een overwinning. Ze haalden een record score en wonnen de wedstrijd met 50-30.
De wedstrijd begon in het voordeel van Hoofddorp door dekkingsfouten. Na een rangschikking in de verdediging werd er niet meer gescoord. De Marels kwamen wel tot scoren en zo eindigden ze het eerste kwart met 8-4. In het tweede kwart ging dat zo door met mooie scores van Sam Ekker en Job Smit. Door de strakke verdediging scoorde Hoofddorp slechts 2 punten en was het halverwege 20-6. In het derde kwart speelden beide teams erg offensief en werd er dus lustig op los gescoord. Mart Kikkert pakte 8 van de 14 Marels punten in één kwart. De tegenstander maakte er 11. In het vierde kwart probeerde Hoofddorp met de nodige druk nog dichterbij te komen. Dat lukte deels door terug te komen tot 11 punten achterstand. Daarna pakte de Marels het weer op. Center Gerbrand de Wit mocht vaak vrije worpen maken door verdedigende fouten van Hoofddorp. Hij maakte zo 6 punten vanaf de vrije worplijn. Zienderogen worden de Marels beter door vakkundige training van Erik Venneker. Zo zijn ze opgeklommen van de 12e nar de 8e plaats in de competitie.
Scores: Mart Kikkert 12, Gerbrand de Wit- en Sven de Jong 10, Sam Ekker- Tijn Zeeman- en Job Smit 6 punten.
.

10 december 2016: Verlies voor de Marels U14 in Overveen

Zaterdag gingen de Marels op bezoek bij de als vierde geplaatste Overveen. De basketballers hielden lang vol maar uiteindelijk won Overveen met 42-26.
Vanaf het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Overveen scoorde meteen in de eerste en tweede minuut. Toen Gerbrand de Wit in de aanval doorbrak werd hij onrechtmatig tegen gehouden. Hij scoorde beide vrije worpen waardoor er weer aansluiting was. Tot het einde van het eerste kwart bleven het twee punten verschil. In het tweede kwart werd er door beide teams veel gescoord. Bij de Marels was het m.n. Job Smit die veel punten pakte in de aanval en uit rebounds. Bij aanvang van het derde kwart werd er ook twee maal snel gescoord en stond de Marels zelfs met 19-20 even voor. Daarna liepen de aanvallen niet meer. In de rest van het derde en vierde kwart werden slechts zes punten gescoord. Overveen kwam wel tot succesvolle aanvallen en kregen de foutjes van de Marels mee. Sven de Jong moest daardoor uiteindelijk het veld ruimen met 5 persoonlijke fouten.
Scores: Job Smit 10, Gerbrand de Wit 6, Mart Kikkert 4, Sven de Jong, Tijn Zeeman en Sam Ekker 2 punten.

4 december 2016: De Marels U14 wint thuis van Aalsmeer

Eerst was het onzeker of Aalsmeer wel naar Texel zou komen vanwege Sinterklaas. Maar met de Marels op de 10e plek en u14-0007Aalsmeer op de 7e plek dachten ze vast dat er iets te halen was op Texel. De Marels namen echter het voortouw in de wedstrijd en trokken de winst naar zich toe met een eindscore van 27-18.
In het eerste kwart nam de Marels al gelijk afstand door 6 punten te scoren tegen 2 van Aalsmeer. Het was duidelijk dat de Marels defensief sterker waren waardoor Aalsmeer moeilijk tot scoren kwam. Ook in het tweede kwart hetzelfde beeld. Met name Gerbrand de Wit stond zijn mannetje in de aanval als center. Hij scoorde of kreeg vrije worpen voor een overtreding van Aalsmeer. Hij scoorde maar liefst 5 punten uit 8 vrije worpen in de hele wedstrijd. In het derde kwart zette Aalsmeer wat meer druk waardoor de Marels soms aan de noodrem moest trekken. Mart Kikkert werd met 4 persoonlijke fouten uit voorzorg naar de kant gehaald. In het vierde kwart startte Aalsmeer beter en kwam terug tot 5 punten achter de Marels. Maar door een mooi afstandsschot van Sven de Jong en een score van Mats Lüder namen ze weer afstand. Het mooie van de wedstrijd was dat alle spelers van de Marels wisten te scoren.
Scores: Gerbrand de Wit 9, Sven de Jong 6, Mart Kikkert 4, Tijn Zeeman- Job Smit- Mats Lüder- en Joschua Brouwer 2 punten.

19 november 2016: De Marels U14 wint in Badhoevedorp

De Marels hebben in Badhoevedorp de basketbalwedstrijd tegen SV Christofoor met 31-44 gewonnen.
Vanaf de sprongbal namen de Marels het voortouw en werd binnen een paar seconden gescoord door Sven de Jong. Christofoor kwam nog wel een keer op gelijke hoogte maar het eerste kwart werd afgesloten met 7-9 voorsprong. In het tweede kwart kwamen de Marels in de aanval pas echt los. Mart Kikkert en Sam Ekker wisten goed te scoren en de voorsprong werd vergroot tot 12-25 halverwege de wedstrijd. In het derde kwart ging het gelijk op. De Marels wisten onder druk van Christofoor de bal niet zo goed meer op te brengen. Het laatste kwart werd er daardoor ook wat fysieker gespeeld om de voorsprong te behouden. Dat resulteerde in 5 persoonlijke fouten van Gerbrand de Wit waardoor hij het veld moest verlaten. Uiteindelijk wisten bijna alle spelers een keer te scoren en werd de voorsprong uit het tweede kwart behouden tot het einde.
Voor de Marels scoorde Mart Kikkert 14, Sam Ekker 8, Sven de Jong- en Gerbrand de Wit 6, Tijn Zeeman- en Job Smit 4, Joschua Brouwer 2 punten.


13 november 2016: De Marels U14 slecht op schot

Afgelopen zondag speelde de Marels thuis tegen de als derde geplaatste AMVJ Amsterdam. Een heel balbehendig team. De Marels kon ze verdedigend goed aan maar mistte te veel ballen waardoor de wedstrijd in 18-36 verlies eindigde.
Afgesproken was dat de man-to-man verdediging pas rond de driepuntslijn op te pakken. Daarmee stond de verdediging als een huis. De anders makkelijk scorende AMVJ scoorde het eerste kwart maar 10 punten. Helaas waren de Marels niet op schot en vlogen alle ballen over het net i.p.v. er in, tussenstand 0-10. Gelukkig kon Sven de Jong in het tweede kwart wel twee keer scoren. Amsterdam maakte 7 punten. In het derde kwart ging het gelijk op. Beide teams scoorde 6 punten. In het vierde kwart konden meerdere spelers van de Marels scoren waaronder Job Smit. Gerbrand de Wit speelde wat meer in de bucket en dat leverde hem twee vrije worpen op na een persoonlijke fout van de tegenstander. Beide worpen werden benut. Helaas had ook Amsterdam een sterk slotoffensief waardoor de eindstand van 18-36 op het bord kwam. Gezien de stand en ervaring uiteindelijk een knappe prestatie van de Marels.
Voor de Marels scoorde Sven de Jong 8, Tijn Zeeman 4, Mart Kikkert-, Gerbrand de Wit-, en Job Smit allen 2 punten .


6 november 2016: Eerste winst van de Marels U14

Zondag hebben de jongens van de Marels onder 14 hun eerste wedstrijd gewonnen in en tegen Volendam. De Marels kwamen op voorsprong en pas in het vierde kwart kwam Volendam nog spannend dichtbij. Uiteindelijk wonnen de Marels met 32-33.
In de eerste minuut werd al gescoord door Gerbrand de Wit. Volendam bleef nog wel een tijdje bij maar de Marels liepen aan het einde van het kwart uit naar 6-10. In het tweede kwart werd er net zo goed verdedigd en aanvallend vielen de ballen lekker in het netje met o.a. scores van Sven de Jong en Sam Ekker. Tijn Zeeman hield de meest aanvallende speler van het scoren af. Halverwege was het 12-20. In het derde kwart scoorde Mart Kikkert een driepunter en liepen de Marels zelfs uit naar een voorsprong van 15 punten. Dat konden ze alleen niet vast houden tot het einde van het derde kwart met een stand van 22-31. Het vierde kwart kwam Volendam op stoom en gingen de ballen bij de Marels er niet meer in. Met nog 3 minuten op de klok nog maar 1 punt voorsprong. Daarna werd door beide teams nog één keer gescoord en werden de Marels verlost door de zoemer met een eindstand van 32-33.
Voor de Marels scoorde Mart Kikkert 13, Sven de Jong 8, Sam Ekker-, Gerbrand de Wit-, en Tijn Zeeman allen 4 punten.

30 oktober 2016: Spannende strijd de Marels U14

De jongens van de Marels U14 hebben zondag thuis een spannende wedstrijd gehad. De nummer 5 van de competitie HBC uit Heerhugowaard was op bezoek. In de laatste minuten bleek toch HBC de sterkste en wonnen met 20-28.
De jongens begonnen fanatieker dan de laatste wedstrijd. Met een score van Tijn Zeeman opende de Marels de wedstrijd en stonden ze voor. In de aanval werd Gerbrand de Wit twee keer onrechtmatig tegen gehouden. Uit de twee keer twee vrije worpen scoorde hij twee maal. HBC scoorde daarna 3 keer, dus na het eerste kwart was de stand 6-8. In het tweede kwart ging het gelijk op al miste de Marels veel kansrijke schoten. De verdediging met o.a. Mats Lüder stond goed, waardoor er aan beide kanten weinig gescoord werd. Met rust was het 10-11. In het derde kwart was HBC duidelijk sterker en miste de Marels kansen. De passing was matig en er werd maar één keer gescoord waardoor de HBC uit liep naar 12-21. De wedstrijd leek gespeeld maar de jongens pakte de wedstrijd in het vierde kwart heel goed op. De bal werd goed opgebracht door Tijn Zeeman en Joshua Brouwer. Sam Ekker, de kleinste man van het veld, maakte twee scores. Ook de goed overspelende Sven de Jong en Mart Kikkert kwamen tot scoren. Het verdedigende werk van Job Smit en Gerbrand de Wit was goed waardoor HBC niet tot scoren kwam. De stand werd weer spannend met 20-21 en nog drie minuten te spelen. Daarna werd de Marels helaas weer slordig en ongeduldig. Ze kwamen niet meer tot scoren en HBC liep uit naar een eindstand van 20-28.
Voor de Marels scoorde Sam Ekkel 6, Gerbrand de Wit 4, Mart Kikkert 4, Tijn Zeeman 4 en Sven de Jong 2.

1 oktober 2016: Marels tegen Mapleleaves uit Heemskerk
Zaterdag 1 oktober speelde het U14 team van De Marels een spannende wedstrijd bij de Mapleleaves uit Heemskerk. De teams waren aardig aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging met 41-40 maar net verloren. De eerste helft van de wedstrijd liep het aardig gelijk op, maar zowel na het eerste als het tweede kwart stond de thuisploeg een paar punten voor.
De verdediging van De Marels liep goed, met Gerbrand de Wit in de hoofdrol. Het scoren wilde alleen niet lukken. Het derde kwart kwamen De Marels dichter bij, vervolgens begonnen de ballen goed te vallen. Met als resultaat dat De Marels met 11 punten voor stonden bij het begin van het vierde kwart.
Helaas wilde in het vierde kwart het scoren weer niet lukken en kon de thuisploeg zich terug knokken. In de laatste minuut werd ook nog net de winnende basket gemaakt.
Voor De Marels scoorden Sven de Jong 14 punten, Mart Kikkert en Gerbrand de Wit 8 punten, Sam Ekker en Tijn Zeeman 4 punten, Job Smit 2 punten.

23 september 2016: De Marels U14 stukken beter

De jongens onder 14 van Basketbal vereniging de Marels hebben zondag thuis er een spannende wedstrijd van gemaakt. Uiteindelijk trok toch MBCA Amstelveel aan het langste eind met een eindscore van 27-33.
In het eerste kwart ging het gelijk op. Amstelveen speelde iets fysieker maar helaas scoorde de Marels niet uit de strafworpen. Het tweede kwart startte de teams gelijk met 10-10 maar de Marels verzuimde te scoren. Amstelveen liep uit naar 10-18. In het derde kwart scoorde Sven de Jong twee keer snel achter elkaar. Toch bleek het niet genoeg om Amstelveel in te halen. In het vierde kwart lukte dat wel. De Marels scoorde vier keer en dat zonder tegenscores van Amstelveen. De achterstand was nog 4 punten met 23-27. Helaas werd de verdediging daarna weer gekraakt door Amstelveen waardoor zij winnaar werden met 27-33. Voor de Marels scoorde Gerbrand de Wit 7, Sven de Jong 6, Job Smit en Joshua Brouwer 4, Tijn Zeeman, Mats Lüder en Sam Ekker 2.

17 september 2016: De Marels weer in competitie

Na een aantal jaar afwezig te zijn heeft basketbal vereniging de Marels weer een wedstrijdteam op de been. Dit seizoen speelt er een U14 team (jongens onder 14 jaar). De eerste wedstrijd was afgelopen zaterdag in Diemen. Dat het allemaal nog een beetje wennen is blijkt wel uit de stand; 75-5. Maar de jeugd was het er over eens dat ze veel geleerd hebben. De Blue Stars uit Diemen was een team wat al twee jaar competitie speelde en dat was vanaf het eerste kwart te merken. In het tweede kwart maakte Gerbrand de Wit twee scores voor de Marels. Sven de Jong mocht strafworpen nemen en maakt ook een punt. De jongens kijken uit naar hun eerste thuiswedstrijd a.s. zondag 25 september om 12:30 in de Koninghal tegen Amstelveen.